Tápanyag információk a juharszirupról

A juharszirup a vörös vagy fekete színű juharfanedvből készült, a tiszta juharszirup csak ennek a nedvnek a párolásával jön létre. Általában a juharszirupot a palacsinták és a gofrik ízesítésére használják, de a sütemények és más ételek ízesítésére is használják. Sok receptben érdemes a cukor helyett juharszirupot használni, mert sokkal egészségesebb és több tápanyag is található benne. 
 

Makró tápanyagok

A juharszirup főbb összetevői a szacharóz és a víz, kisebb mennyiségben még tartalmaz fruktózt és glükózt is. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma Nemzeti Tápanyag Osztályának állítása szerint a juharszirup makróelem tápértéke 100 grammra nézve 5 gramm, ami igen sok. Ebben 260 kalóriát találunk, 0,04 gramm fehérjét, 0,06 gramm zsírt és 67,04 gramm szénhidrátot. Az összes szénhidrátból 60,44 gramm cukor és nincs benne élelmi rost.
 

Ásványi anyag-tartalom

A juharszirupnak magas a mangán- és cinktartalma, a napi ajánlott mennyiség 22, illetve 3,7 százalékát jelenti. A mangán fontos kofaktora több enzimnek, amelyek az energiatermeléshez és az antioxidáns védelemhez. A juharszirup ásványi anyagainak hiánya a szervezetben csökkentheti a fehérvérsejtszámot és csökkenti az immunrendszer válaszait. 
A mézhez képest a juharszirupnak alacsonyabb a nátriumtartalma, így kiváló a nátriumszegény étrendbe is. A szirup ezenfelül 15-ször több kalciumot tartalmaz, mint a méz. 
 

Vitaminok

Amellett, hogy a juharszirupnak magas az ásványi anyag-tartalma, kiváló forrása számos vitaminnak is. Olyan vitaminokat tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek a sejtek működéséhez. Legnagyobb mennyiségben niacint, B5-vitamint, B2-vitamint, folsavat, biotint tartalmaz, melyek az anyagcsere megfelelő működéséért felelősek. A B5-vitamin ezenfelül lehetővé teszi az energiafelszabadulást is. A B6-vitamint fontos a fehérje- és aminosav anyagcserében is. Az A-vitamin fontos a látás és a bőr egészségének fenntartásában és a gyomor nyálkahártyáját is védi.

 

Juharszirup D-minőségű(kanadai, sötét) 500ml

Juharszirup D-minőségű (kanadai, sötét) 500ml

Strong Taste® (C) minősítésű, 100% kanadai juharszirup.

Ár: 5450 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!