Az organikus juharszirup előnyei

Az organikus, valódi juharszirupot általában a B kategóriájú jelöléssel is ellátják, ami nem azt jelenti, hogy rosszabb minősége lenne, csupán a színbeli és ízbeli eltéréseket jelölik ezzel a kategóriával. Minőségében természetesen ez az organikus fajta a legkiválóbb, ami egyébként sötét színnel és erőteljes ízzel bír, de ezenfelül számos egészségügyi előnye van, így megérdemli a helyet a konyha polcain.
 

juharszirup

Alacsony zsírtartalmú főzés

Az organikus juharszirup segít csökkenteni a zsírbevitelt. A Fat Secret élelmiszer és táplálkozási adatbázisa szerint nem tartalmaz zsírt, így a tiszta juharszirup a legjobb minőségű főzésre alkalmas zsiradékok egyike. Használhatjuk a húsok ízének fokozására, a sütemények és az édes kenyerek édesítésére.
 

Kevesebb kalória

A juharszirup az édesszájúaknak kiváló, hiszen nagyszerű édesítőszer, viszont kevesebb kalóriát tartalmaz a cukornál. A juharszirupi evőkanalanként 52 kalóriát tartalmat, ezzel ellentétben a méz 62 kalóriát jelent adagonként. Sőt mivel a tiszta juharszirupnak igen erőteljes az íze, így elegendő belőle nagyon kis mennyiséget használni, amivel szintén a kalóriabevitel csökken.
 

Jótékony vegyületek

A juharszirup legalább 20 olyan vegyületet tartalmaz, ami jó hatással van az emberi egészségre, állítja az University of Rhode Island. E jelentések szerint fenolokat, erőteljes antioxidánsokat tartalmaz, melyek védenek a rák, a cukorbetegség és a bakteriális fertőzések ellen.
 

Ásványi anyagok


A juharszirup fontos ásványi anyagokat is tartalmaz. Minössze két teáskanál juharszirup elegendő, hogy biztosítsuk a mangán napi bevitelének 20%-át, a cink napi ajánlott mennyiségét és azon ásványi anyagokét, melyek segítenek megőrizni az immunrendszer egészségét. A George Mateljan Alapítvány szerint a világ egyik legegészségesebb ételei közé tartozik a juharszirup. Az organikus juharszirup ásványi anyagtartalma természetesen jóval magasabb, mint a hagyományos juharszirupé, de mindkettővel kiválóan lehet főzni.

Juharszirup vásárlása

Juharszirup D-minőségű(kanadai, sötét) 500ml

Juharszirup D-minőségű (kanadai, sötét) 500ml

Strong Taste® (C) minősítésű, 100% kanadai juharszirup.

Ár: 5450 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!